Rustique 2011
Rustique 2011

Wijngoed Fromberg Rustique 2011

€21.00

Heerlijk als aperitief, of voor op het terras in de zon , licht fruit, een zoetje,en een elegante bruis .
Müller-Thurgau is meestal een ongecompliceerde wijn voor alledag en is geschikt als begeleider van mild-aromatische gerechten.

6 op voorraad

SKU: Wijngoed Fromberg Rustique 2011.

Productbeschrijving

Wijngoed Fromberg Rustique

Land: Limburg
Herkomstgebied: Voerendaal
Smaak Type: Brut
Druivensoorten: Müller-Thurgau
Serveertemperatuur: 7°c. tot 9°c.
Flesinhoud: 75 cl.

 

Wijngoed Fromberg de helling waarop de wijngaarden van wijngoed de Fromberg liggen vind u in oostelijk zuid-Limburg. Paul Wiertz een traditionele akkerbouwer kwam op leeftijd, en het was tegen zijn pensionering aan, dat hij het wat rustiger aan wilde doen, dacht hij. Dus plantte hij in 1991 op deze helling de eerste wijnstokken samen met zijn zoon, dochter en schoonzoon. Hij liet zich daarin adviseren door de Wijnacademie in het Duitse Geisenheim. De eerste jaren van het bestaan van de wijngaard plantte hij de druivenrassen Muller Thurgau, Auxerrois. Inmiddels zijn daar Bacchus, Reichensteiner, Riesling, Pinot Noir, Dornfelder en Monarch bijgekomen.

 

De Streek:
De wijngaarden van Fromberg omvatten 3 hectare. De grote wijngaard is de enige hellingwijngaard in Nederland die volledig op het zuiden is gericht. Bovendien is het de hoogst gelegen wijngaard van Nederland. De hellinghoek is vrijwel gelijk aan de ideale hoek waarop de druivenstok het best gedijt. De bodem bestaat uit een mineraalrijke löss bovenlaag gemengd met holoceen grind op een ondergrond van mineraalrijke kalksteen (mergel), tot waar de wortels van onze druivenstokken gemakkelijk reiken. De ondergrond bestaat uit de oudere , en daarom ook hardere mergelsoort. Dat maakt dat de druif hard moet werken om de mineralen die erin zitten op te nemen. Dat zorgt weer voor sterke stokken met druiven die krachtige uitgesproken wijnen leveren.

 

Extra informatie

Gewicht 5 kg

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf als eerste een beoordeling “Wijngoed Fromberg Rustique 2011”