Classique Brut
Classique Brut

Wijngoed Fromberg Classique Brut 2012

€31.00

 

Proefnotities

Helder, sprankelt groengeel, licht schuimend. Een zachte, zuivere en fijne neus. De smaak: fris en een beetje bloemig, wat perzik en een fijne mousse.

De producent: Fromberg
De wijnbouw in Limburg werd heringevoerd in de jaren 80 van de vorige eeuw. Heringevoerd omdat tot aan de tijd van Napoleon II de wijnbouw in deze streken heel normaal was. De bescherming die Napoleon II bood aan de wijnteelt in Frankrijk en de jaren later ontstane grote phylloxera-epidemie die over heel Europa de wijngaarden vernietigde, zorgde ervoor dat de wijnbouw in Limburg voor 100% verdween..
De veranderingen de laatste decennia in het boerenbedrijf en het opschuiven van het zuidelijke klimaat naar onze streken, deed aanvankelijk de wijnbouw alleen in Limburg, maar inmiddels zelfs in heel Nederland explosief groeien..

 

 

Niet op voorraad

SKU: Wijngoed Fromberg Classique Brut.

Productbeschrijving

Wijngoed Fromberg Classique Brut

Land: Limburg
Herkomstgebied: Voerendaal
Smaak Type: Brut
Druivensoorten: Bacchus
Serveertemperatuur: 7°c. tot 9°c.
Flesinhoud: 75 cl.

Wijngoed Fromberg de helling waarop de wijngaarden van wijngoed de Fromberg liggen vind u in oostelijk zuid-Limburg. Paul Wiertz een traditionele akkerbouwer kwam op leeftijd, en het was tegen zijn pensionering aan, dat hij het wat rustiger aan wilde doen, dacht hij. Dus plantte hij in 1991 op deze helling de eerste wijnstokken samen met zijn zoon, dochter en schoonzoon. Hij liet zich daarin adviseren door de Wijnacademie in het Duitse Geisenheim. De eerste jaren van het bestaan van de wijngaard plantte hij de druivenrassen Muller Thurgau, Auxerrois. Inmiddels zijn daar Bacchus, Reichensteiner, Riesling, Pinot Noir, Dornfelder en Monarch bijgekomen.

 

De Streek:
De wijngaarden van Fromberg omvatten 3 hectare. De grote wijngaard is de enige hellingwijngaard in Nederland die volledig op het zuiden is gericht. Bovendien is het de hoogst gelegen wijngaard van Nederland. De hellinghoek is vrijwel gelijk aan de ideale hoek waarop de druivenstok het best gedijt. De bodem bestaat uit een mineraalrijke löss bovenlaag gemengd met holoceen grind op een ondergrond van mineraalrijke kalksteen (mergel), tot waar de wortels van onze druivenstokken gemakkelijk reiken. De ondergrond bestaat uit de oudere , en daarom ook hardere mergelsoort. Dat maakt dat de druif hard moet werken om de mineralen die erin zitten op te nemen. Dat zorgt weer voor sterke stokken met druiven die krachtige uitgesproken wijnen leveren.

 

 

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf als eerste een beoordeling “Wijngoed Fromberg Classique Brut 2012”