Dornfelder 2013
Dornfelder 2013

Wijngoed Thorn Dornfelder 2013

€14.00

Dornfelder 2013

Dit jaar is voor de rode wijnen een uitmuntend jaar geworden, zoals bekend niet alleen in Thorn. Resulterend in een bij onze Dornfelder nog niet eerder vertoonde mildheid in smaak door de zeer rijpe tanines. De knallende aroma's van zwart fruit hebben we een beetje ingedamd door een gedeelte van deze wijn een half jaar op barriques van frans eikenhout te lageren.
In de zomer zelfs licht gekoeld, veel drinkgenoegen.

 

3 op voorraad

SKU: Wijngoed Thorn Dornfelder 2013.

Productbeschrijving

Wijngoed Thorn Dornfelder 2013

Land: Limburg
Herkomstgebied: Thorn
Kleur : Rood,paars
Druivensoorten: Dornfelder
Serveertemperatuur: 10°c. tot 14°c.
Flesinhoud: 75 cl.

Wijngoed Thorn
Wijngoed Thorn verbouwt de druivenrassen Pinot Auxerrois, Pinot Gris, Pinot Noir en Dornfelder. De witte wijnen worden in moderne roestvrijstalen temperatuurgestuurde tanks opgevoed. Voor de rode wijnen gebruiken we de traditionele barriques van Frans eikenhout.
Na zijn wijnbouwopleiding aan het SLVA in Duitsland is Harry Vorselen met een gezonde dosis pioniersmentaliteit begonnen aan het opbouwen van Wijngoed Thorn. Het maken van kwaliteitswijn o.a. doormiddel van beperkte opbrengsten per druivenstok is de eerste prioriteit. Dit streven heeft reeds geresulteert in het behalen van verschillende “sigilles de qualité” bij de FICB-keuring van de Confrérie des Chevaliers du Vin Limbourgois.
Moderne technieken en de hoogste kwaliteitseisen in combinatie met toewijding en passie staan garant voor karaktervolle maaslandse wijnen van Wijngoed Thorn.

De Streek:
Reeds ten tijde van het middeleeuwse vorstendom Thorn vond er op behoorlijke schaal wijnbouw plaats in deze omgeving. Met name het centrale plein van Thorn; “de Wingerd” is hier een prachtig voorbeeld van. Deze Wingerd was vroeger de tuin van het stift en de huidige voorgevels van de stiftwoningen waren toen de achtergevels.

Napoleon verwoestte niet alleen het stift van Thorn, maar dicteerde ook een verbod op wijnbouw buiten Frankrijk. Die wijnbouw was in de noordelijke gebieden toch al moeilijk geworden door de zogenaamde kleine ijstijd en de rond 1860 uit Amerika geïmporteerde druifluis vernietigde zelfs 90% van het Europese wijnbouwareaal. Tegenwoordig zijn alle Europese druivenstokken geënt op druifluisresistente Amerikaanse onderstammen en met de juiste rassenkeuze is het in de huidige klimatologische omstandigheden weer mogelijk geworden om in Limburg wijnbouw te bedrijven. De oude maassedimenten en de geringe jaarlijkse neerslag in Thorn zijn zelfs ideale voorwaarden voor deze gevoelige teelt.

Extra informatie

Gewicht 5 kg

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf als eerste een beoordeling “Wijngoed Thorn Dornfelder 2013”